logo.png (27 KB)

Úvod  » kuchyně  » kuchyňské studio

Kuchyňské studio


Moderní kuchyně by měla splňovat tato základní kritéria:

  • Kuchyně by měla plně vyhovovat specifickým požadavkům Vaší domácnosti
  • Kuchyně by měla být v souladu s obecnými pravidly ergonomie
  • Kuchyně by měla tvořit designově jednotný a esteticky vyvážený celek

 

Rádi Vám tedy pomůžeme splnit tato kritéria a přitom vyhovět Vašim přáním a požadavkům.

kuchynske-studio.jpg (186 KB)

Abychom šetřili váš čas, připravili jsme všechny informace o tom, co všechno budete potřebovat pro vypracování návrhu vaší nové kuchyně.

 

Sortiment nabídky je bohatý. Zde na webu vidíte pouze jeho část, ostatní můžete vidět na naší provozovně v Českých Budějovicích, kde Vás rádi uvítáme a pomůžeme Vám s výběrem toho nejlepšího řešení pro Vaši kuchyni. Pokud hledáte zatím pouze inspirace pro kuchyně či fotogalerie kuchyně, na webu jsou vám k dispozici. Doporučujeme také nepřehlédnout článek o kuchyňských linkách.

Příprava na návštěvu kuchyňského studia

 
Přestože naši odborní pracovníci provedou kontrolní zaměření ještě před tím, než budeme Vaší kuchyni vyrábět, je vhodné, abyste s sebou přinesli následující podklady už k prvnímu sezení s designerem.
 
kuchynske-studio2.jpg (131 KB)

Rozměry kuchyně

 

1. Rozměry místnosti, včetně stěn, kde nebude stát linka a včetně výšky místnosti (+ zjistěte materiál, z nějž jsou vyrobeny zdi, na něž hodláte zavěsit horní skříňky).

2. Výška a šířka oken a dveří (rozměry včetně rámů), jejich umístění (vzdálenost od rohu místnosti, u oken i výška od podlahy po spodní okraj parapetu).

3. Zaměření vývodů plynu, vody a odpadu, pokud nechystáme změny v jejich umístění (vzdálenost od rohu místnosti, výška).

4. Elektrické zásuvky - zaměřte jejich umístění také, ale počítejte s tím, že přestavby kuchyně si vynutí zásah do elektroinstalací.

5. Zaměření radiátorů a veškerých potrubí vedených vně zdí (výška od podlahy, průměr, vzdálenost ode zdi).

6. Sporák- z ergonomických a hygienických důvodů není vhodné nechávat původní, tj. samostatně stojící sporák. Mnoho zákazníků se nechce rozloučit s nedávno zakoupeným sporákem. Zpravidla ale brzy litují, že sporák nevyměnili za vestavnou varnou desku a troubu. (Pokud se ale přesto rozhodnete ponechat si samostatně stojící sporák, změřte jeho výšku, šířku a hloubku.).

7. Ostatní elektrospotřebiče - pokud se rozhodnete dále používat vaši stávající MW troubu, chladničku nebo jiný spotřebič, zapište si jeho rozměry. U chladniček doporučujeme měřit hloubku až po zeď (včetně nutného prostoru pro chladič) a rovněž šířku chladničky při otevření dveří (pro její pohodlné otevření je často potřeba více prostoru, než je šířka lednice).

Co ještě promyslet než si objednáte novou kuchyň?

  • Kolik máte nyní úložných prostor uvnitř skříněk - stačí vám nebo potřebujete víc?
  • Kolik místa máte na pracovní ploše - vyhovuje vám současný stav nebo potřebujete plochu zvětšit?
  • Zásuvky ("šuplíky"), kolik máte nyní zásuvek pro příbory, nože a ostatní příslušenství - stačí vám?
    Případně o kolik potřebujete zvětšit počet zásuvek?
  • Jídelní prostor - dostačuje současný jídelní kout současným a plánovaným potřebám vaší rodiny
    (vč. možností stolování s hosty)?

GDOKP.jpg (162 KB)


Copyright © 2009 - 2024 ELEKTRO NOVÁK CB s.r.o. České Budějovice | Kuchyňské studio, kuchyně | www.elektronovak.cz